09-15 вересня 2019 р., м.Славутич, Київська область, Україна

 

У Славутичі стартував амбітний проект – Арт-резиденція «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича», що реалізується в рамках програми Уряду та Міністерства культури України «Малі міста - великі враження» за ідеї художника Юрія Расіна.

У програмі - виїзний мистецький пленер в Чорнобильській Зоні відчуження, Друга у Світі виставка семантичного сюрреалізму від художників-резидентів, майстер-класи живопису семантичного сюрреалізму, концерт оупен-ейр українського інді-рок гурту «Vivienne Mort», кінопоказ художнього фільму «Брама» та творча зустріч з виконавицею головної ролі актрисою Ірмою Вітовською, тематичний семінар з розвитку туристичної Дестинації «Славутич–Чорнобиль», виставки-конкурси малюнку та фотографії, благодійний аукціон творів учасників, флешмоб #СюрСлавутич19.

Серед учасників арт-резиденції – відомі українські митці та молоді автори фактично трьох поколінь культури 40-50-х, 60-70-х та 80-90 років XX ст., які через мистецтво семантичного (знакового, змістовного, інформаційного) сюрреалізму спробують привернути увагу широкої громадськості до проблеми пост-Чорнобиля у просторі постмодернізму міста-супутника Чорнобильської АЕС Славутича.

Результати арт-резиденції планується оформити у тематичний каталог та спільний творчий проект для експонування у столиці України наприкінці року з метою популяризації Славутича та заохочення учасників наступних арт-проектів.

Маючи унікальний історичний, урбаністичний та архітектурний контекст, Славутич є новою культурно-туристичною, науковою позначкою на карті, центром туристичної Дестинації «Славутич – Чорнобиль», яка дозволяє гостям цієї місцевості отримати неймовірні враження. За непересічною атмосферою, творчим натхненням та новими ідеями приїздіть до Славутича!

Проект реалізує КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради у співпраці з відділом культури, національностей та релігії Славутицької міської ради за підтримки виконавчого комітету Славутицької міської ради в рамках програми Уряду та Міністерства культури України «Малі міста - великі враження».

 

Представник організаторів у Києві - Віктор Гріза, арт-куратор, заслужений працівник культури, кандидат історичних наук, тел. (050) 470 66 00 або (098) 044 15 48, g.victor65@gmail.com

 

Зв’язок з організаторами за телефонами (04579) 22250, 0503531135 (Арина Старовойтова, Марина Карасьова) або електронною поштою slavutich.ofis@gmail.com

 

Офіційний фейсбук арт-резиденції, логістика та детальна програма заходів: facebook.com/SlavutychSurrealism/   

 

Запрошуємо до Славутича – міста нових ідей!

Фото без описуФото без опису