За підсумками січня–квітня середній розмір щомісячної страхової виплати від Фонду соціального страхування України для осіб, які постраждали внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають на них право в разі смерті потерпілого, виріс на 11,7% та склав 3 657,75 гривень. Середній розмір щомісячної виплати для потерпілих на виробництвах вугільної галузі становить 5 003,34 гривень.

ФССУ здійснює страхування понад 12 млн працюючих на випадок травм і захворювань, отриманих під час виконання службових обов’язків. Зокрема, у разі стійкої втрати працездатності через виробничі причини Фонд здійснює щомісячні страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня втрати працездатності. Виплати фінансуються до повного відновлення працездатності або впродовж усього життя.

Сьогодні в Україні майже 205,5 тисяч таких осіб і членів їх сімей, які кожного місяця отримують від Фонду виплати. 89,3 тисяч з них – потерпілі на виробництвах вугільної галузі та їх родини.

Загалом упродовж чотирьох місяців 2020 року Фонд соціального страхування України направив 2,8 млрд гривень на щомісячні страхові виплати потерпілим і їх родинам, з яких 1,6 млрд гривень – на щомісячні виплати потерпілим шахтарям і членам їх сімей. Видатки за цим напрямом зросли на 119,2 млн гривень або 4,4% порівняно з тим же періодом минулого року.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України