Фото без опису

З метою подальшої ефективної співпраці з новоствореними громадами начальник Ріпкинського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області  Богдан Василенко 25.03.2021 року відвідав Любецьку селищну раду, де провів робочу зустріч з головою селищної ради Валерієм Костильовим.

Під час зустрічей було обговорено ряд важливих питань, зокрема залучення ресурсів громад під час здійснення пенітенціарної пробації.

В результатами зустрічі домовлено про співпрацю та спільні дії у сфері реалізації пробації задля убезпечення громади від вчинення повторних злочинів та справедливе здійснення правосуддя.

 

Довідково:

 

Пенітенціарна пробація – це допомога особі, яка готується до звільнення з місць позбавлення волі у трудовому та побутовому влаштуванні за обраним нею місцем проживання, влаштування до закладів охорони здоров’я та сприяння в адаптації до життя у суспільстві.

  Уповноважені органи з питань пробації сприяють засудженим, які готуються до звільнення у визначенні намірів щодо місця проживання після звільнення, сприяють в працевлаштуванні працездатним особам, залучають до роботи з влаштування до спеціалізованих установ для звільнених осіб, інших установ (закладів) соціальної підтримки (догляду), закладів для бездомних осіб, закладів соціального обслуговування, сприяють в наданні соціальних послуг. Тобто створюється більш ефективна система соціальної підтримки звільнених осіб.    

Момент звільнення засудженого має досить важливе значення для нього, оскільки він стикається з рядом проблем, які самотужки вирішити не просто. Саме тому, на допомогу приходять органи пробації, які своїм прямим обов’язком допомагають особі, яка звільняється від відбування покарання у виді обмеження волі чи позбавлення волі на певний строк. Така допомога полягає у належному «поверненні» такої особи до соціуму після тривалої чи короткострокової ізоляції від суспільства.

Активними помічниками в процесі адаптації звільнених осіб виступають органи місцевого самоврядування, орган пробації, територіальні органи з питань соціального захисту населення, органи поліції, заклади охорони здоров’я. За потреби та можливості до цієї роботи можуть залучатися релігійні та громадські організації.

 

Більше інформації про пробацію читайте за посиланням: www.probation.gov.ua