Шановні жителі громади!

Фото без описуУ рамках реалізації компоненту «SDIP» програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Любецькою ТГ було організовано та проведено опитування громадян щодо якості послуг з метою визначення пріоритетної послуги. Опитування проводилося з 26 квітня по 14 травня 2021 року за допомогою електронної системи опитувань DOBRE.Pytannya.

Основні етапи дослідження включали формування вибірки адрес, налаштування та підключення до системи DOBRE.Pytannya,  відбір і підготовку інтерв'юерів, інформування жителів про проведення опитування, проведення інтерв'ю з респондентами, контроль роботи інтерв'юерів, аналіз зібраних даних та підготовку звіту опитування, оприлюднення результатів.

Генеральна сукупність складається із жителів 34 населених пунктів Любецької ТГ. Розмір генеральної сукупності - 4487 осіб. Розмір вибірки - 400 осіб. Теоретична похибка вибірки при рівні достовірності 0.95 складає 5%.

Формування вибірки по старостинських округах здійснювалася з електронного списку адрес, які були надані старостами, за допомогою Excel, по смт.Любеч вибірка формувалася відповідно до рекомендацій «Формування вибірки на місцевості».

Представник для опитування обирався з жителів домогосподарства віком старше 15 років випадковим чином. Кількість респондентів для кожного населеного пункту розраховувалась пропорційно до кількості населення.

В результаті опитування визначено 6 послуг, які потребують покращення:

  1. Будівництво, ремонт та обслуговування доріг та тротуарів.
  2. Послуги первинної медицини.
  3. Поводження з твердими побутовими відходами.
  4. Централізоване постачання питної води.
  5. Прибирання вулиць та інших громадських місць.
  6. Внутрішнє транспортне сполучення.

Серед них комітетом обиратиметься пріоритетна послуга, яка буде розглянута та затверджена на сесії селищної ради.

При визначенні пріоритетів буде враховано  не тільки громадську думку, але і технічні особливості вдосконалення послуг.