Фото без опису1 жовтня 2021 року працював Відкритий громадський простір “Бюджет участі: ідеї Любецької громади”, де всі бажаючі змогли зафіксувати власні ідеї щодо змін в громаді та отримали інформацію про Бюджет участі в громаді.

 

 В Любецькій громаді був прийнятий новий інструмент участі громадян Бюджет участі. В цьому році планується старт подачі проєктів. Проєкт зможе подати будь-який житель громади. Тому першим кроком вирішили на неформальній зустрічі зібрати ідеї та проблеми, які турбують жителів Любецької громади. В подальшому організатори запропонували оформити ідеї в майбутній проєкт для подачі на Бюджеті участі.

На відкритому просторі ідеями поділилися не лише жителі Любеча, а й жителі старостинських округів. Молодь також активно долучилася до подачі власних ідей. Серед ідей були облаштування дитячого майданчика, створення велопарковок та велодоріжок в громаді, проведення фестивалю та облаштування пандусами суспільних місць.

Під час заходу координаторка напряму механізмів участі та залучення громадян Тетяна Романова розповіла всім учасникам про Бюджет участі, його особливості реалізації в громаді та про те, як кожен житель громади може реалізувати свою ідею, підготувавши відповідний проєкт.

Вже згодом в Любецькій громаді планується інформаційна кампанія, щоб більше жителів дізналися про новий механізм участі та як за його допомогою можна впливати на позитивні зміни в громаді.

 

****

Діяльність відбувається в межах Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В Чернігівській області виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є громадська організація «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» в партнерстві з громадським об’єднанням «Спілка ініціатив Чернігівщини».