14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що сталася 26 квітня 1986 року. Ця пам’ятна дата  затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС». Саме 14 грудня  офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофагу над зруйнованим в результаті вибуху четвертого енергоблоку ЧАЕС.

    З цієї нагоди в смт Любеч, біля пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, відбувся мітинг. У заході взяли участь селищний голова Валерій Костильов, представники селищної ради, депутати селищної ради, представники установ, вдови загиблих ліквідаторів та ліквідатори.

 Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять загиблих під час аварії на Чорнобильській АЕС та ліквідаторів, які не дожили до цього дня.

    Настоятель Спасо-Преображенського храму о. Іоан провів  поминальну панахиду. 

    На шану за загиблими та всіма тими, хто  віддав своє життя згодом, присутні поклали квіти до пам’ятного знаку.

    Тож зробимо все можливе і неможливе, аби подібні трагедії більше ніколи не траплялися. Вічна і світла пам’ять жертвам чорнобильської трагедії та низький уклін живим Героям-ліквідаторам!

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису