Фото без опису

Вже протягом тривалого часу не можу отримати пенсійне посвідчення. Що відбувається?

 

Як повідомила начальник Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Світлана Симанчук Постановою  Правління Пенсійного фонду України «Про порядок оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії», зокрема, передбачається, що пенсійні посвідчення виготовляються на підставі заяви на виготовлення пенсійного посвідчення особи, якій призначено пенсію, що подається до територіального органу Пенсійного фонду України за місцем перебування особи на обліку як одержувача пенсії.

Пенсійний фонд України на підставі відомостей, отриманих від територіальних органів Фонду, забезпечує у двотижневий строк виготовлення паперових посвідчень та ведення обліку їх виготовлення. 

Передавання посвідчень здійснюється від Пенсійного фонду України головними управліннями Пенсійного фонду України в областях не рідше ніж двічі на місяць, від головних управлінь підвідомчим їм управлінням Фонду не пізніше ніж у дводенний строк з моменту їх отримання.

Як отримати пенсійні посвідчення?

Видача пенсійних посвідчень здійснюється зазначеним у заяві територіальним органом Пенсійного фонду України.

Тож для занепокоєння немає підстав. Пенсійні посвідчення одержувачі пенсій отримають у призначений строк.

 

 

Отримати пенсійне посвідчення – це просто

 

 Три кроки відділяють українців похилого віку від отримання головного  документа, який підтверджує статус пенсіонера.

 

Для того, аби отримати посвідчення, потрібно:

1. Звернутися до Пенсійного фонду. Зробити це можна:

– прийшовши до будь-якого територіального органу ПФУ, незалежно від місця перебування;
 – дистанційно – через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ: https://portal.pfu.gov.ua або за допомогою мобільного застосунку «Пенсійний фонд».

2. Заповнити заяву на отримання посвідчення:

– офлайн: пред’явити паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків та додати фото;
 – онлайн в особисто
му кабінеті на вебпорталі електронних послуг у розділі «Щодо пенсійного забезпечення» (реєструватись потрібно за допомогою Дія.Підпис, кваліфікованого електронного підпису, або інтернет-банкінгу). Варто також завантажити своє фото для виготовлення документу;
 – онлайн за допомогою мобільного застосунку «Пенсійний фонд» у вкладенні «До ПФУ»: розділ «Комунікації до ПФУ» – «Заява на виготовлення пенсійного посвідчення». До заяви необхідно додати фото, завантаживши його через застосунок.

3. Отримати пенсійне посвідчення в обраному під час подання заяви сервісному центрі ПФУ.

Окрім того, наразі працюють над впровадженням електронного пенсійного посвідчення (е-пенсійного), яке буде доступне в застосунку «Дія».

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області