Продовжено строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб

до 1 березня 2023 року

 

02 вересня 2022 року набрав чинності Закон України від 15 серпня 2022 року №2516-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від  оподаткування благодійної допомоги, виплаченої  на користь  членів сімей поранених та загиблих учасників  бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» (далі – Закон №2516), яким внесено зміни в частині:

одноразового (спеціального) добровільного декларування,  відповідно до яких продовжено строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 1 березня 2023 року (підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України).

При цьому, у разі вибору декларантом, який подав одноразову (спеціальну) добровільну декларацію після 31 серпня 2022 року, у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьом рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом у такому порядку:

першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;

другого платежу – до 1 травня 2024 року;

третього платежу – до 1 травня 2025 року.

 

 

Пресслужба Головного управління  ДПС

 у Чернігівській області