Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю просить оприлюднити на сайті інтерв’ю генерального директора Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталія МУЗИЧЕНКА щодо протезування та реабілітації учасників бойових дій та постраждалих громадян в Україні за посиланням: https://www.ispf.gov.ua/news/intervyu-generalnogo-direktora-fondu230219  

«Сьогодні немає потреби громадянам, які постраждали внаслідок війни, виїжджати за кордон для протезування та реабілітації, оскільки механізм забезпечення допоміжними засобами реабілітації забезпечується в Україні за державні кошти», - зазначив генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій МУЗИЧЕНКО в інтерв’ю Телемарафону «Єдині новини» 19 лютого 2023 року.

Окремо зауважив, що у воєнний час виникла потреба щодо збільшення рівня забезпечення громадян соціальними послугами. Головним завданням держави та Фонду є забезпечення доступності соціальної підтримки для всіх категорій населення, зокрема осіб з інвалідністю.

На даний час збільшення випадків травматизму від мінно-вибухових наслідків є фактором зростання показника чисельності людей з інвалідністю. За рік воєнних дій більше десяти тисяч людей потребують протезування та забезпечення допоміжними засобами реабілітації.

Для відновлення функціональних можливостей необхідно забезпечити своєчасну допомогу людині шляхом впровадження комплексної системи лікування, реабілітації та забезпечення протезно-ортопедичними виробами. Така система передбачає наявність мультидисциплінарних команд на базі закладів охорони здоров’я, до складу яких мають залучатися не тільки лікарі, але й соціальні працівники та протезисти.

Інформацію щодо отримання протезування учасниками бойових дій, людям, які постраждали внаслідок війни, у тому числі особам з інвалідністю, розміщено на офіційних сайтах Міністерства соціальної політики України, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. Водночас, працівники територіальних відділень Фонду проводять активну роботу щодо інформування постраждалих в медичних закладах та у закладах реабілітації в регіонах».

   

Директор                                                                                                       Ірина ЛОСЬ

 

Вікторія Луцишина 672-851

 Інтерв’ю генерального директора Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталія МУЗИЧЕНКА щодо протезування та реабілітації учасників бойових дій та постраждалих громадян в Україні