28.11.2023 року у приміщенні Любецької селищної ради проведено навчання  з питань внесення в ЄІССС звернень громадян за призначенням соціальних допомог.

          Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС) наразі активно впроваджується по всій території України в частині внесення заяв на 6 видів допомог:

– допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

– допомогу на дітей одиноким матерям;

– допомогу при усиновленні дитини;

– допомогу малозабезпеченим сім’ям;

– допомогу особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю;

– допомогу особам, які доглядають за хворою дитиною.

Навчання проводили начальник управління соціального захисту населення Чернігівської РВА Олена Лутченко, заступник начальника управління Алла Кріса, представники відділу з питань реалізації державної соціальної політики №4, завідувачка сектору Наталія Насон та головний спеціаліст Юлія Пінчук.

У навчанні взяли участь старости та діловоди Любецької територіальної громади.

Під час навчання учасники пройшли практичне покрокове заповнення документів в частині внесення заяв на різні види соціальних допомог.

Особливу увагу було приділено нововведенням у законодавстві так як єдина інформаційна система соціальної сфери забезпечує механізм прозорості ринку надавачів соціальних послуг. Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг – це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, реєстрації, накопичення, зберігання, використання даних про надавачів та отримувачів соціальних послуг, визначених законодавством.

Завдяки її функціонуванню держава та органи соціального захисту населення матимуть доступ до інформації про всіх надавачів соціальних послуг. Надалі інформація з Реєстру ЄІССС може використовуватися як для здійснення контролю за надавачами соціальних послуг, так і за якістю наданих ними послуг. Також Реєстр ЄІССС дозволить спростити процедури реєстрації надавачів та процеси отримання соціальних послуг громадянами.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису