Фото без опису

ЗАПИТУЄТЕ – ВІДПОВІДАЄМО

Чи може колишній військовослужбовець, який не є пенсіонером, отримати разову грошову виплату до Дня Незалежності України, якщо посвідчення учасника бойових дій видано після 1 серпня 2024 року?

Порядок здійснення разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захистуі “Про жертви нацистських переслідувань”, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1396 “Деякі питання соціального захисту осіб, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, ветеранів війни та осіб, що працюють в спеціальних умовах”.

З огляду на положення пункту 4 зазначеного Порядку грошова допомога виплачується, якщо особа набула відповідного статусу до 24 серпня поточного року включно.

Колишній військовослужбовець, який не є пенсіонером, для отримання грошової допомоги має звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України із заявою та відповідними документами (паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків, посвідчення учасника бойових дій, рахунок в банку).

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області