На військову службу за контрактом у добровільному порядку приймаються громадяни України, іноземці та особи без громадянства

На військову службу за контрактом у добровільному порядку приймаються громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, віком від 18 до 45 років (в особливий період з 21 до 60 років), раніше не судимі, пройшли професійно-психологічний відбір, придатні до військової служби за станом здоров’я, мають достатній рівень фізичної підготовки, вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту. Контракт укладається терміном на 3 роки – для осіб рядового складу, від 3 до 5 років для осіб сержантського та старшинського складу.

Ворожий агент збирав розвіддані про дислокацію ЗСУ біля кордону

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування стосовно мешканця Чернігівського району, який збирав розвіддані про дислокацію підрозділів ЗСУ та Сил оборони у прикордонні. Поплічник агресора був затриманий СБУ у жовтні 2022 року. За матеріалами досудового розслідування фігурант провадження, який вже мав судимості за скоєння тяжких злочинів, декілька років тому переїхав із Сєвєродонецька до Чернігівщини, як внутрішньо переміщена особа. У поле зору агресора прихильник ідей «руського міра», потрапив через свою прокремлівську позицію і на початку повномасштабного вторгнення був завербований спецслужбами рф. За вказівкою свого московського куратора, він здійснював фотофіксацію українських стратегічно важливих об’єктів, в тому числі військових частин, об’єктів критичної інфраструктури та позначав їх геолокацію на електронних картах. Під час розслідування встановлені факти збору ворожим поплічником відомостей щодо розташування підрозділів ЗСУ, прикордонної служби, райвідділів СБУ та Національної поліції, ДСНС, медичних закладів, а також блокпостів українських захисників поблизу держкордону. Розвіддані агент передавав представнику спецслужб рф за допомгою анонімних месенджерів. За виконання цих «доручень», він отримував від куратора грошову винагороду. Під час здійснення досудового розслідування ворожому поплічнику було повідомлено про підозру за ч. 2 ст.111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За скоєння зазначеного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна. Наразі матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Служба у справах дітей інформує!

Служба у справах дітей та КЗ "Центр надання соціальних послуг" Любецької селищної ради висловлюють подяку Волонтерському центру Лбецької громади за надання гуманітарної допомоги у вигляді взуття та одягу для забезпечення потреб внутрішньо-переміщених осіб та незахищених верств населення.