Держгеокадастр повідомляє про значення коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель за 2020 рік

Згідно листа Держгеокадастру України від 06.01.2021 №22-28-0.222-171/2-21 відповідно до пункту 9 підрозділу 6 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України індекс споживчих цін за 2017- 2023 роки, що використовується для визначення  коефіцієнта  індексації  нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення, застосовується із значенням 100 відсотків.

Початок застосування РРО відтерміновано

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує, що Законом України від 17 березня 2020 року № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (далі – Закон № 533) перенесено терміни набуття чинності відповідними нормами Закону №128 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» і Закону №129 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

На Чернігівщині платники податків перерахували на обороноздатність країни близько 122 мільйона гривень військового збору

За 4 місяці поточного року платники податків Чернігівщини сплатили  до бюджету майже 122 млн грн військового збору. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли  на 12,6 млн грн, або на 11,5 відсотка.

Про інформаційну підтримку платників на період карантину

Державна податкова служба України з метою надання інформаційної підтримки платникам податків у період карантину розробила серію навчальних відеоуроків на тему: як користуватися електронними сервізами податкової.

Об’єкти нежитлової нерухомості не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно в період з 1 березня по 31 березня 2020 року

Об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до статті 266 цього Кодексу в період з 01 березня по 31 березня 2020 року.

Збільшено граничний обсяг доходу, що дає право застосовувати спрощену систему оподаткування

Законом України від 30 березня 2020 року № 540-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)» внесено зміни для спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

Про карантинні нововведення з ЄСВ!

З метою підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID – 19)» Законом України від 17.03.2020 №533-IX запроваджені нововведення для фізичних осіб-підприємців.