03 жовтня 2018 року в селі Коробки  Малинівського старостинського округу Любецької селищної ради відбулось відкриття еколого-туристичного маршруту та екологічної стежки  в гідрологічному заказнику місцевого значення  озері Нижній Болгач. 

       На свято завітали гості: заступник голови Чернігівської ОДА Романова Н.А., голова Любецької ОТГ Пінчук С.І., голова Ріпкинської РДА Мелашенко Б.В. та його заступник Андрушко О.О., директор ТОВ "Житлобудсервіс" Пузан О.Г., уроженка села Коробки Труба І.І заступники Любецького селищного голови Лопатін В.І., Буракова Л.О.,  виконуючі обовязки старост, депутати нинішнього та попередніх скликань, мешканці сіл, вчителі та учні місцевої школи.(ЗЗСО),

      Перерізали стрічку та виступили з вітальним словом Романова Н.А. і Пінчук С.І. Хвилиною мовчання вшанували присутні світлу пам’ять почесного земляка Пузана Гриригорія Івановича. В.о. старости Голобурда Н.І. презентувала брошуру та буклет "Еколого-туристичний маршрут "Озеро Нижній Болгач. 

    Цікаву і змістовну екскурсію по екологічній стежці провів вчитель-краєзнавець Попруга Володимир Михайлович, який і розробив цей  маршрут та є автором брошури та буклету. Дітям і дорослим сподобалась екологічна вікторина, проведена Попругою В.М.

А під кінець екскурсії, на добро та згадку гості разом з господарями та учнями посадили дерева і кущі в зоні відпочинку озера.

 

В.о. старости Малинівського старостинського округу

 Голобурда Ніна Іванівна