На виконання доручення Прем’єр-міністра України О.Гончарука від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами, Управління Держпраці у Чернігівській області інформує наступне.

Реалізацію доручення передбачено провести у період з 20.01.2020 по

28.02.2020 року у 3 етапи: інформаційна кампанія, підготовча робота до проведення інспекційної кампанії та інспекційна кампанія. Результати проведеної роботи стануть основою для планування та реалізації аналогічних заходів в інших ризикованих сферах господарювання.

Цільова інформаційно-роз’яснювальна декада Управління Держпраці у Чернігівській області спрямована на сфери торгівлі, послуг, громадського харчування. Саме вони є одними з найбільш ризикових в контексті неоформленої праці.

Впродовж останньої декади січня фахівці Управління проводять інформаційні заходи з суб’єктами господарювання про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. За допомогою різних форм комунікації, як масових публічних, так і безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності,

заплановано охопити максимальну кількість роботодавців та працівників.

Заходи фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області проводять  разом з представниками органів місцевого самоврядування, яким делеговані повноваження здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Державної служби зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, місцевих державних адміністрацій, профспілкових організацій та інших органів.

 

                                                                                                      Олександр Залуговський, інспектор праці

  Управління Держпраці у Чернігівській області