Фото без описуКарантин став випробуванням для всіх жителів громади. Багато людей почуваються розгубленими і безпорадними. І ось, у такий час  гостро стоїть питання захистити, допомогти вирішити нагальні питання особливо вразливим верствам населення.

Комунальний заклад Центр надання соціальних послуг Любецької селищної ради оперативно відреагував  на Постанови КМУ та Розпорядження голови Любецької селищної ради.

В Центрі надання соціальних послуг на обліку знаходиться 106 осіб, з них 100 громадян похилого віку та 6 осіб з інвалідністю та 22 сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах і виховують 43 дитини.

Графік роботи соціальних робітників Центру не змінено. Фахівцем із соціальної роботи ведеться щоденний моніторинг стану сімей у СЖО та роз’яснювальна робота серед батьків щодо посиленої відповідальності за життя  та здоров’я дітей в період карантину.

Працівники Центру проінструктовані щодо засобів індивідуального захисту. При відвідуванні людей користуються гумовими рукавичками та масками, забезпечені мийними та дезінфікуючими засобами. Також вони проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу зі своїми підопічними про карантин і те, як захистити себе від захворювання.

Працівниками Центру організовано власними силами пошиття та безкоштовна роздача масок багаторазового використання.

Центр надання соціальних послуг Любецької селищної ради просить долучатись до виявлення одиноких та одиноко проживаючих осіб похилого віку та осіб з інвалідністю сімей з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах для з'ясування їхніх потреб в умовах карантину. Також просимо соціально відповідальний бізнес та небайдужих жителів громади долучатись до допомоги людям поважного віку, особам з інвалідністю та сім’ям з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини в забезпеченні ліками, продуктами харчування, речами особистої гігієни та дезінфікуючими засобами.