Фото без описуЗміни в сучасному суспільстві  відбуваються прискореними темпами. Щодня, щогодини люди відкривають нові явища, процеси, закономірності, що веде до невпинного розвитку та впровадження нових технологій. Саме тому особливо гостро постає потреба у творчих особистостях, які здатні критично мислити, опрацьовувати велику кількість інформації, самостійно здобувати знання, використовувати набуті знання і вміння в умовах швидкоплинних змін. Найбільш відповідальною в цих умовах є роль освіти. У сьогоденному світі "Нова українська школа" провідне місце відводить учителям нової формації: успішним, вмотивованим, компетентним, кваліфікованим. Вчителям,  які виконують в освітньому процесі ролі наставника, консультанта, менеджера, модератора, коуча. Вони самостійно і творчо здобувають інформацію, організовують дитиноцентрований процес. Отже, закладають надійне підґрунтя для навчання впродовж життя з метою особистісної реалізації.

Відповідно до головних пріоритетів модернізації сучасної освіти, визначених основними державними документами про освіту, поетапно здійснюються заходи щодо запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти.
В Любецькій громаді 2021 рік було розпочато встановленням в початкових класах інтерактивних комплектів, забезпеченням комп’ютерною технікою, пристроями для друку та аудіо-візуальним обладнанням.

Придбано ліцензії для роботи з програмою «Edugames» Розумники». Проєкт «Розумники» (Smart Kids) передбачає вивчення математики та української мови у 1-4 класах за допомогою інтерактивних завдань (електронних освітніх ігрових ресурсів), розроблених за шкільною програмою. Завдання працюють на комп’ютері, планшеті, мультимедійній дошці чи будь-якому іншому мультимедійному обладнанні.  Педагогічні ігри  «РОЗУМНИКИ» - це захоплюючі навчальні програми для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку з інтерактивними вправами, веселими анімованими персонажами, яскравими сюжетами та звуковим супроводом:

- Викликають інтерес до навчання. 

- Допомагають дитині швидше вивчити новий матеріал з основних шкільних предметів. 

- Розвивають логіку, увагу, уяву, креативне мислення та пам’ять.

Сучасний учитель не обмежений лише підручником. У нього з’явилися помічники – мультимедійні засоби навчання. В електронних підручниках нового покоління (електронних освітніх ігрових ресурсах – ЕОІР) вдало поєднуються тексти, аудіо, малюнки, анімація та інтерактивні завдання, створені у формі гри.

Сучасне життя змінюється дуже швидко. Напевно, одна з професій, фахівці якої мають змінюватись одночасно з нею, - це професія вчителя. Адже кожне покоління має справу з новими досягненнями, проблемами та турботами. І першими, хто вказує стежку в іноді не зрозумілому, а підчас і ворожому для школяра світі, є звичайні вчителі.