Фото без опису10 липня,  жителі Любецької громади та гості із прилеглих сіл, міст і громад мали змогу побувати на святі  Івана Купала в Любечі.

    Полинути у світ купальського свята  можна було на березі річки Дніпро, де святкування  розпочалося святковим концертом, який продовжило театралізоване дійство, а в завершення святкова дискотека. Його учасники віншували присутніх, співали обрядових пісень, плели вінки та пускали їх на воду. Радували присутніх  своїм виступом учасники художньої самодіяльності Любецького будинку культури, фольклорний ансамбль «Смолигівчанка» Смолигівського старостинського округу, колектив «Червона калина» Малинівського старостинського округу, учасники художньої самодіяльності Павлівського старостинського округу, театр естради «Феєрія» м. Чернігів та художній колектив «Черемшина» з Добрянської ОТГ.

        Приємно відзначити, що у заході взяло участь багато дітей і молоді, для яких проводилися різні рухливі конкурси з подарунками. Разом з тим не оминули увагою свято й представники старшого покоління, які полишили вдома свої справи та прийшли подивитися на купальське дійство та й просто відпочити душею. Особливого колориту святу додали  хороводи з Водяним, велике Купальське вогнище та весела дискотека.

   Також відбулися вже традиційні для цього заходу змагання з волейболу, в яких взяли участь дві команди з Любеча,  з смт Ріпки та с. Великий Зліїв. Привітав зі святом жителів та гостей громади та нагородив переможців змагань з волейболу селищний голова Валерій Костильов.

   Слова привітання лунали зі сцени і від народного депутата України Гривка Сергія Дмитровича, який відвідав наш захід.