Фото без опису

Програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» діє

Від початку лютого стартувала перша цього року хвиля подачі заяв на отримання мікрогрантів на старт або розвиток бізнесу. За її результатами на Чернігівщині подано 47 заяв.

Як повідомили в обласному центрі зайнятості, загалом у 2023 році передбачено 20 хвиль. Стати учасником програми та отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду в бізнесі.

Сума фінансової підтримки становить від 50 до 250 тис грн в залежності від кількості створених робочих місць і це, до речі, є обовязковою умовою. Грантові кошти можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення, рекламу тощо. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, зокрема за працевлаштованих осіб.

Тож як отримати мікрогрант?

Процедура досить проста. Перш за все подайте заяву та бізнес-план через портал Дія https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu Після проведення «Ощадбанком» оцінки ділової репутації заявника (за умови позитивного рішення), пройдіть онлайн-співбесіду з фахівцями обласного центру зайнятості та чекайте остаточного рішення Державного центру зайнятості.

Нагадаємо: торік на Чернігівщині прийнято 81 позитивне рішення про надання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу. Сума грантових коштів склала понад 19 млн грн. Завдяки реалізації цієї програми в області буде створено майже 180 нових робочих місць.

Умови надання мікрогранту - на офіційному сайті "єРобота" https://erobota.diia.gov.ua/  Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості