Фото без опису

339 мешканців Чернігівщини отримали ваучер на навчання від служби зайнятості

Понад 14,6 тисяч українців, серед яких 339 мешканців нашої області уже отримали від держави ваучери на навчання. Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник.  

За її словами, ваучери на навчання еквівалентом майже 27 тисяч гривень – це один з механізмів, який реалізує держава, щоб підтримати зокрема й ветеранів війни у мирному житті. 

За ваучерами можливе навчання за 123 професіями та спеціальностями – від ІТ-технологій до сільського господарства. При цьому тільки для учасників бойових дій доступне навчання за спеціальностями «економіка» та «менеджмент». Головна перевага ваучерів в тому, що людина сама обирає заклад освіти та програму навчання.  Більше про ваучер читайте на нашому сайті https://is.gd/VqiKu1 

Служба зайнятості реалізує й інші державні програми, які сприяють адаптації учасників бойових дій. Серед них – гранти на створення чи розвиток власного бізнесу. Так, за програмою «Грант для ветеранів», яка стартувала у квітні цього року як ветеранський компонент грантової програми «Власна справа», можна отримати від 250 тис. до 1 млн грн на створення чи розвиток бізнесу. Головна умова – створення від одного до чотирьох робочих місць залежно від розміру гранту. Взяти участь у цій програмі можуть як самі учасники бойових дій, так і їхні дружини та чоловіки. На Чернігівщині за програмою «Грант для ветеранів»маємо вже 4 переможців.

Також віднедавна учасники бойових дій та люди з інвалідністю внаслідок війни можуть пройти безоплатне професійно-технічне навчання у 8 Центрах профтехосвіти Державної служби зайнятості, які знаходяться у Рівному, Одесі, Харкові, Івано-Франківську, Полтаві, Львові, Дніпрі, Сумах. Навчання відбувається за 95 ліцензованими професіями та 365 освітніми програмами з переліками яких можна ознайомитися на сайті Державної служби зайнятості https://is.gd/3OXW6g .

                                        Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості