Задекларована праця = трудові і соціальні права

Задекларована праця = трудові і соціальні права

Працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні. Вам допоможуть у разі нещасного випадку на роботі, дадуть пільги, якщо у вас є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

Підсумки роботи служби зайнятості за півріччя: 7 тисяч працевлаштованих

Підсумки роботи служби зайнятості за півріччя: 7 тисяч працевлаштованих

Саме стільки громадян області знайшли роботу за сприяння служби зайнятості. З них 18 % - працевлаштовано оперативно, до набуття статусу безробітного. Про це повідомила директорка обласного центру зайнятості Лідія Падалка. За її словами, для задоволення кадрових потреб економіки служба зайнятості сьогодні не обмежується власною базою пропозиції робочої сили, а виходить на повний ринок праці, працюючи на засадах рекрутингу.

ОГОЛОШЕННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ!

Інформуємо, що 28 липня 2021року в рамках Програми реінтеграції ветеранів IREX, яка  втілюєтьсяв Україні з 2019 року та підтримує ветеранів АТО/ООС, відбудеться онлайн-ярмарок вакансій.

Про діяльність служби зайнятості мовою статистики

Про діяльність служби зайнятості мовою статистики

На початок червня в області налічувалось 12,8 тис. безробітних – на 27 % менше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендувало 12 осіб проти 27 торік. Про це повідомляють у службі зайнятості, підводячи підсумки роботи протягом січня-травня поточного року. 

За порушення законодавства - відповідальність!

За порушення законодавства - відповідальність!

Безробітним доведеться повернути незаконно отримані кошти, якщо вони перебували на обліку в службі зайнятості, отримували допомогу по безробіттю і одночасно нелегально працювали, виконували роботу, надавали послуги за цивільно-правовими договорами, займались підприємницькою діяльністю, отримували соціальні виплати. Про це попереджають фахівці служби зайнятості. Протягом січня-квітня 2021 року в області виявлено 58 осіб, які неправомірно отримали кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у сумі 516 тис.грн. Ці неправомірні дії виявляються шляхом обміну інформацією між службою зайнятості, державною податковою службою, пенсійним фондом, органами держпраці. При відмові безробітними відшкодувати кошти, а також у разі неповернення їх у встановлений строк, стягнення здійснюється у судовому порядку відповідно до законодавства. Так, фахівцями служби зайнятості подано 1 позов до суду та 8 звернень до правоохоронних органів з метою сприяння у відшкодуванні завданих Фонду збитків. Добровільно порушниками законодавства відшкодовано 278,2 тис. грн.

У І кварталі службою зайнятості області працевлаштовано 2,4 тис. безробітних

У І кварталі службою зайнятості області працевлаштовано 2,4 тис. безробітних

Вже понад рік Україна живе в умовах пандемії. Коронакриза кардинально змінила ринок праці: відбулося стрімке збільшення чисельності безробітних та суттєве скорочення кількості вакансій. Але допомога служби зайнятості шукачам роботи і роботодавцям не зупинялась навіть в часи жорсткого карантину.