Служба зайнятості інформує:  за 2 місяці – близько 2 тисяч працевлаштованих

Служба зайнятості інформує: за 2 місяці – близько 2 тисяч працевлаштованих

Протягом січня-лютого поточного року в області за сприяння служби зайнятості забезпечено роботою близько двох тисяч громадян, з них 35 % - оперативно, до набуття статусу безробітного. Про це повідомила директорка обласного центру зайнятості Лідія Падалка. За її словами, для задоволення кадрових потреб економіки служба зайнятості сьогодні не обмежується власною базою пропозиції робочої сили, а виходить на повний ринок праці, працюючи на засадах рекрутингу.

Служба зайнятості розпочала підготовку кадрів до весняно-польових робіт

Служба зайнятості розпочала підготовку кадрів до весняно-польових робіт

Щонайменше 700 безробітних області підвищать свою кваліфікацію, аби бути затребуваними роботодавцями з початком весняно-польових робіт. Про це повідомив начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості Сергій Заровний. За його словами, наразі навчанням охоплено 60 шукачів роботи з різних куточків області.

Робота в легальному полі – надійно та вигідно…

Робота в легальному полі – надійно та вигідно…

На це орієнтує своїх клієнтів державна служба зайнятості та пропонує скористатися найбільшою базою легальної роботи в межах країни, яка знаходиться у вільному доступі на порталі державної служби зайнятості https://chg.dcz.gov.ua/.

Зловживати статусом безробітного не варто!

Зловживати статусом безробітного не варто!

Про це попереджають у службі зайнятості. За словами начальника юридичного відділу Чернігівського обласного центру зайнятості Марини Чаус, безробітній особі доведеться повернути незаконно отримані кошти, якщо вона перебуває на обліку в службі зайнятості, отримує допомогу по безробіттю і одночасно нелегально працює, виконує роботу, надає послуги за цивільно-правовими договорами, займається підприємницькою діяльністю, отримує соціальні виплати тощо.

Державна служба зайнятості 30 років на службі людям

Державна служба зайнятості 30 років на службі людям

Нинішній 2020 рік для державної служби зайнятості – ювілейний. 21 грудня виповнюється 30 років від дня її створення. Сьогодні – це  сучасна сервісна установа, яка демонструє нові можливості для клієнтів та є ефективним посередником між роботодавцями та шукачами роботи.

Які працівники потрібні роботодавцям сьогодні?

Які працівники потрібні роботодавцям сьогодні?

Майже 8 тисяч безробітних громадян працевлаштовано обласною службою зайнятості протягом січня-вересня 2020 року,що на 6% більше, ніж за відповідний період торік. Про це свідчить підсумкова статистика за 9 місяців. Отже, яку роботу пропонують роботодавці сьогодні?

Не декларуєте працівників – сплатіть штраф!

Не декларуєте працівників – сплатіть штраф!

Ви власник бізнесу і наймаєте працівників без трудового договору? Будьте готові витрачати час і ресурси на навчання – досвідчені спеціалісти до вас не підуть або швидко знайдуть краще місце. Вам буде складніше отримати кредити, банківські інвестиції. А в разі перевірки інспекції праці на вас можуть накласти відчутний штраф.