Якщо ви працюєте, ви – не безробітний!

Працювати і одночасно перебувати на обліку в службі зайнятості – заборонено законодавством. На те він і статус безробітного. Але інколи люди ігнорують цю заборону. Чим загрожує зловживання статусом безробітного, як служба зайнятості виявляє порушників? Про це розповідає директор Ріпкинської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Обирай можливості – працюй легально! Робота в легальному полі – надійно та вигідно…

На це орієнтує своїх клієнтів державна служба зайнятості та пропонує скористатися найбільшою базою легальної роботи в межах країни, яка знаходиться у вільному доступі на порталі державної служби зайнятості https://chg.dcz.gov.ua/.

У Ріпкинській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості буде відновлено особистий прийом

З 20 липня 2020 року відновлюється особистий прийом клієнтів безпосередньо у приміщенні Ріпкинської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості. Прийом здійснюватиметься обов’язково із дотриманням усіх санітарних та протиепідемічних заходів, рекомендованих Міністерством охорони здоров’я України.

ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ!

28.04.2020 року набула чинності постанова КМУ від 22.04.2020 року № 306, якою запроваджено механізм надання коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Спрощено процедуру реєстрації

На період карантину надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю відбувається в перший день після подання особою відповідних заяв (на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2020 № 244, якою внесено зміни до «Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу», затвердженого постановою КМУ від 19.09.2018 № 792).

2 березня 2020 року розпочата масштабна всеукраїнська кампанія з детінізації зайнятості у будівельній галузі

Будівництво – одна з найбільш ризикових сфер, де використовується незадекларована праця та відбувається травмування працівників. За даними Держстату, понад 16% (556,8тис.осіб) від усього неформально зайнятого населення у першому півріччі 2019 року працювали у сфері будівництва.

Для детінізації зайнятості населення

На виконання доручення Прем’єр-міністра України О.Гончарука від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами, Управління Держпраці у Чернігівській області інформує наступне.