Заходи безпеки при виконанні весняно-польових робіт

Загальними вимогами безпеки є те, що працівники, під час прийняття на роботу та періодично, повинні проходити на підприємстві  інструктажі з питань охорони праці, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій і пожеж.

Потерпілі отримали понад 34 тис. послуг з лікування, протезування, забезпечення доглядом, ліками тощо за кошти Фонду

Особи зі стійкою втратою працездатності, інвалідністю, що настала внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, упродовж усього життя або до відновлення здоров’я отримують за кошти Фонду соціального страхування України медико-соціальні послуги.

Щомісячні страхові виплати за січень профінансовано у повному обсязі

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі профхвороб на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня стійкої втрати працездатності.

Допомога по вагітності та пологах нараховується і виплачується однією сумою

Допомога по вагітності та пологах у розмірі 100% середньої заробітної плати надається працюючим жінкам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період декретної відпустки.

У разі ускладнень від COVID-19 працюючі можуть пройти реабілітацію за кошти Фонду

Захворювання на коронавірусну хворобу може викликати ускладнення, зокрема, вражати серцево-судинну та нервову систему людини, призводити до інвалідності. За наявності медичних показів, застраховані особи, які перехворіли на COVID-19 та мають ускладнення, мають право пройти реабілітаційне лікування на базі санаторно-курортних закладів за кошти Фонду соціального страхування України.

У разі самоізоляції або хвороби на COVID-19 ФССУ оплачує лікарняні, видані за спрощеною процедурою

У разі підтвердженого діагнозу COVID-19 або потреби в оплачуваній за кошти Фонду соціального страхування України самоізоляції під меднаглядом, відповідні лікарняні листки не потребують погодження із заввідділення або ЛКК для їх продовження на термін понад 10 днів.

Фонд затвердив форми заяв на отримання одноразових виплат за кошти державного бюджету в разі інвалідності або смерті медика від COVID-19

Для отримання одноразової страхової допомоги за Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» медичні працівники, яким буде встановлено інвалідність внаслідок захворювання на COVID-19, а також члени родини, батьки та утриманці в разі смерті медичного працівника мають подати до робочого органу Фонду соціального страхування України відповідну заяву. Форми заяв про призначення страхових виплат затверджено наказом виконавчої дирекції Фонду.

Особливості призначення та виплати допомог в разі смерті медика від COVID-19 обговорили на нараді

Усі члени родини медичного працівника, який помер від коронавірусної хвороби внаслідок виконання професійних обов’язків, мають право на отримання одноразової допомоги у розмірі 1,576 млн гривень. Особливості та нюанси фінансування такої виплати обговорили на селекторній нараді під головуванням в.о. директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Тетяни Михайленко, участь у заході взяли заступниця директора Олена Денисова, керівники профільних управлінь виконавчої дирекції, начальники та фахівці управлінь в областях і місті Києві.