Чернігівська область: у селі Тараса Шевченка проведено пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

На території Тарасо-Шевченківської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ріпкинського району для учнівської молоді проведено пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»До дітей завітали представники екстрених служб, зокрема 6-го Державного пожежно-рятувального поста смт. Любеч, Національної поліції  та аварійної бригади газового господарства.

Фахівці районного відділу Управління ДСНС в області розповіли про заходи пожежної, техногенної безпеки у побуті та під час відпочинку, за допомогою макетів боєприпасів довели основні вимоги безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, а також першочергові дії під час виникнення пожеж та щодо їх ліквідації за допомогою вогнегасників. Медичний працівник розповів про методи надання невідкладної допомоги постраждалим у різних небезпечних ситуаціях, а фахівці аварійної бригади газового господарства продемонстрували прилади контролю та ознайомили з вимогами безпеки при користуванні газовими приладами.

Під час показового виступу, рятувальники надали можливість всім бажаючим попрацювати з пожежним стволом, а також представили спеціальний інструмент, шляхи його застосування під час ліквідації надзвичайних ситуацій та подій. Крім того, учні мали можливість приміряти апарати захисту органів дихання та зору, ознайомитись з оснащенням та посидіти в автомобілях екстрених служб.

 Аби закріпити отримані дітьми знання з основ безпеки життєдіяльності, на завершення заходу рятувальники роздали вихованцям школи тематичні пам’ятки з короткими інструкціями дій у різних небезпечних ситуаціях.