Ця істина не потребує доказувань. Всі ми знаємо, що дитина щаслива, коли зростає в любові, і батьківська любов для кожного – найважливіше у житті. З нагоди відзначення Дня усиновлення службою у справах дітей Любецької селищної ради був організований  конкурс дитячого малюнку «Моя сім’я, моя родина, моя єдина Україна!». Головна ідея заходу – привернення уваги суспільства до проблеми сирітства, популяризація усиновлення та інших сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Роль батьків для дитини надзвичайно важлива. Батьки дають дітям життя, 30 вересня Україна відзначає день усиновлення. Це свято доброти та  милосердя  яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це національне свято усиновителів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів прийнявших в свої сім’ї дітей, які при різних обставинах втратили свої рідні сім’ї.

      Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих.

     На території нашої громади проживає три родини в яких під опікою живуть чотири неповнолітні дитини.  Ці сім’ї дали дітям найважливіше – щастя мати родину, батьківську турботу і тепло.  

      Служба у справах дітей, старости та адміністрація громади привітали  цих людей з великою душею, щирим серцем та безмежною любов’ю зі святом усиновлення.

 

 

 

       Але є хлопчики і дівчатка, які ще чекають такої бажаної для них родини.

Щиро сподіваємося, що серед читачів цієї статті є люди, які своєю любов’ю, милосердям і турботою відкриють свої серця і двері домівок для цих дітей Пам’ятайте - дитина чекає на Вас! Нехай прийняте Вами рішення про усиновлення дитини стане одним із найкращих рішень у Вашому житті. Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцного, довголіття власної родини.

Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це не можливо, то альтернативою біологічної родини можуть стати сімейні форми виховання.

Для довідки:

ДБСТ – дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати10 дітей, враховуючи рідних дітей;

Прийомна сімя – сім’я, яка добровільно взяла на виховання і спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт, або дітей, позбавлених батьківського піклування.

Опіка встановлюється над малолітніми дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування  віком до 14 років.
 
Піклування встановлюється над неповнолітніми дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування  віком від 14 років до 18 років.
 
Усиновлення –  це прийняття усиновлювачем  у свою сім’ю дитини на правах сина або дочки, що здійснене на підставі рішення суду.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Сім’я патронатного вихователя – це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі (термін перебування до 3 міс., в окремих випадках – до 6 міс.).

       Основна мета сімейних форм виховання – тимчасове утримання (окрім усиновлення) й виховання дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Практично кожна дитина, яка сьогодні виховується в інтернатному закладі, мріє про сім’ю.

       Просимо Вас розглянути можливість створення однієї з форм сімейного виховання на території нашої громади з метою допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, яким наразі потрібно знайти родину та отримати  умови для нормального, щасливого дитинства.

 Якщо Ви добра та небайдужа людина до долі дітей, які залишилися без батьківського піклування та маєте бажання долучитися до сімейних форм виховання то детальну інформацію можете отримати в Службі у справах дітей Любецької селищної ради за адресою: смт Любеч, вул. Добринінська, 60, каб. 314 тел.  0 501657315.