Соціальні послуги на Гіді

Отримання державних послуг має бути простим та зручним — особливо якщо йдеться про соціальні послуги. Тепер не обов'язково ходити в держоргани, щоб дізнатися, як отримати соціальні виплати. Це підкаже Гід із державних послуг. 

Послуги для автоперевезень на Гіді

Плануєте здійснювати автоперевезення в Україні чи за кордоном? Гід із державних послуг, як отримати ці послуги та що для цього потрібно.  Підготували добірку послуг із перевезення на Гіді з державних послуг:

Вихідні на Новий рік 2022 (2021) та Різдво: скільки українці зможуть відпочити. Календар свят

В кінці року українців традиційно цікавить запитання, коли можна буде відпочити. Перший офіційний новорічний вихідний чекає на нас на Різдво, 25 грудня, яке припадає 2021 року на суботу. Тому вихідний переноситься на понеділок, 27 грудня. А ось 24 грудня, скоріш за все, буде скорочений робочий день. Можна буде піти додому на одну годину раніше. 1 січня 2022 року також припадає на суботу. Саме тому українці отримають новорічні вихідні — 1, 2 та 3 січня. 31 грудня українців очікує скорочений робочий день. Тож можна вже планувати новорічну відпустку. Різдвяні вихідні 2022 в Україні Різдво за григоріанським календарем  2022 року припадає на п’ятницю. Тому на нас знову ж таки чекає святковий вікенд — 7, 8 і 9 січня 2022 року. А ось 10 січня доведеться вийти на роботу. 6 січня, в четвер, можна очікувати скороченого робочого дня. Шкільні новорічні канікули 2022  Що стосується шкільних новорічних канікул, то за попередніми даними, вони мають розпочатися 24 грудня і тривати до 10 січня. Проте епідеміологічна ситуація в Україні може внести свої корективи.

На Чернігівщині СБУ викрила мережу «антивакцинаторів», що хотіли захопити державну владу

               Економічною контррозвідкою СБУ в Чернігівській області заблоковано деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під «антивакцинаторськими» гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. Під координацією російських кураторів зловмисники вчиняли дії з метою захоплення державної влади. При цьому представники країни-агресора «втемну» використовували мирні акції та збори українських громадян, під час проведення яких підігрівали антивакцинаторські лозунги на заклики до антиконституційного заволодіння владою в Україні. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках у вогні загинув чоловік У результаті синхронних дій одразу кількох підрозділів СБУ діяльність антиукраїнського угруповання припинено. Громадянину РФ – лідеру так званих антивакцинаторів Чернігівщини – повідомлено про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України й обрано запобіжний захід. Під час проведення обшуків у фігурантів злочинної діяльності співробітники СБУ вилучили: агітаційні листівки, заздалегідь підготовлені печатки для створення неконституційної територіальної громади, блокноти з розрахунками коштів на діяльність агітаторів, листування щодо підшукування зброї та співучасників, які мали захоплювати владу у відповідних регіонах, та плани на створення незаконних територіальних громад на території України з власною поліцією.

СБУ блокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством РФ розробляла плани захоплення влади

СБУ блокувала деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під «антивакцинаторськими» гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. Так, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори.

СБУ викрила посадовців Чернігівської міськради на розкраданні коштів, виділених на розвиток соціальної інфраструктури

Служба безпеки України викрила посадовців Чернігівської міської ради та керівників будівельних компаній на привласненні десятків мільйонів гривень, виділених на розвиток соціальної інфраструктури міста.