1 жовтня 2021 року працював Відкритий громадський простір “Бюджет участі: ідеї Любецької громади”

1 жовтня 2021 року працював Відкритий громадський простір “Бюджет участі: ідеї Любецької громади”, де всі бажаючі змогли зафіксувати власні ідеї щодо змін в громаді та отримали інформацію про Бюджет участі в громаді.

Розмір субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для багатодітних родин та дитячих будинків сімейного типу може скласти до 10 тисяч гривень

Розмір субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для багатодітних родин та дитячих будинків сімейного типу може скласти до 10 тисяч гривень в опалювальному сезоні 2021-2022 років. Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

Молодіжний форум «Створи для себе»

01 жовтня 2021 року в смт. Любеч відбувся молодіжний форум «Створи для себе», який мав на меті об’єднати молодь Любецької громади для вирішення проблеми відсутності місць для дозвілля молоді в сільській місцевості, зокрема в с. Тараса Шевченка та обмінятися досвідом між молоддю громад-партнерів в яких вже створено молодіжний простір/хаб/місце дозвілля. Одна з панелей на Форумі була присвячена розвитку громади в умовах децентралізаці та участі молоді у цих процесах, а саме створенню багатофункціонального вільного молодіжного простору для забезпечення змістовного та якісного дозвілля молоді. Вільний молодіжний простір слугуватиме майданчиком для генерування ідей, об’єднання зусиль громадян для реалізації суспільно корисних ініціатив. Діяльність відбувається в межах Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В Чернігівській області виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є громадська організація «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» в партнерстві з громадським об’єднанням «Спілка ініціатив Чернігівщини». «Зміст цього матеріалу є одноособовою відповідальністю виконавців проекту «T- ShROOM» - місце дозвілля молоді в с. Тараса Шевченка» і за жодних обставин не може вважатись таким, що відображає позицію USAID».