«Про забезпечення функціонування української мови як державної»

Від сьогодні набувають чинності окремі норми закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Нововведення можуть торкнутися кожного українця, який користується будь-якими послугами чи купує будь-які товари. Адже від сьогодні усі надавачі послуг будуть зобов'язані обслуговувати та надавати інформацію в Україні українською мовою.

День учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні відзначається День учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців. Прикладом мужності та героїзму були дії ліквідаторів, які працювали в зоні радіаційного забруднення, людей що віддали свої життя та здоров'я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні.

З Днем місцевого самоврядування!

Становлення України як незалежної, демократичної і внутрішньо міцної держави напряму пов’язане із розвитком місцевої ініціативи, зростанням ролі громади та відповідальності кожного її члена за долю свого рідного краю. Тому, День місцевого самоврядування – це свято не лише тих, хто працює в органах місцевої влади, але й депутатів та усіх громадян, які вболівають за проблеми Любецької громади, дбають про її розквіт і зростання.

Нескорені духом. До Міжнародного Дня людей з інвалідністю.

Співак та композитор з Любеча Тарас Тарасенко, лауреат численних конкурсів (серед яких «Слов’янський базар» та «Червона рута»), написав пісню до документального фільму «Нескорені духом». Вадим Антошин та Денис Пеняєв створили кліп, герої якого — відомі спортсмени та громадські діячі області — люди, нескорені духом.