З 1 листопада 2020 року на Чернігівщині діє заборона на лов водних біоресурсів на зимувальних ямах

З метою створення сприятливих умов для зимівлі водних біоресурсів, їх охорони, відтворення та раціонального використання, відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області від 19.10.2020 № 121-од «Про заборону вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах в зоні діяльності управління», з 1 листопада 2020 року до початку весняно - літньої заборони, забороняється будь - який вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах в осінньо - зимовий період 2020 - 2021 років.

Застереження для грибників

Незважаючи на те, що надворі вже кінець жовтня, грибний сезон ще не закінчився. Незвично тепла осінь дарує затяжний період збирання грибів. Але, на жаль, не всі усвідомлюють собі, що цей дарунок лісу водночас є небезпечним продуктом харчування. Вірогідність смерті після отруєння грибами дуже велика і,  якщо людині і вдасться  викарабкатися, вона може на все життя  залишитися інвалідом, тому що після отруєння може розвинутися ниркова або печінкова недостатність, гепатит. У результаті все життя потрібно буде  сидіти на дієтах і приймати спеціальні препарати.

Голосуй безпечно!

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові місцеві вибори, на яких обиратимуть депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів.

День рятувальника!

День рятівника – професійне свято всіх тих, хто рятує чужі життя, щоразу ризикуючи своїм. Сьогодні прийнято вітати працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, дякуючи їм за нелегку службу. Тому, Любецька селищна рада привітала теплими словами та подарунком 6 ДПРП (смт Любеч) 1 ДПРЗ У ДСНС України у Чернігівській області з професійним святом Днем рятівника.

Обережно з вогнем!

Виникнення пожежі – це дуже небезпечна надзвичайна ситуація, яка може статися будь-де і будь-коли. Щорічно внаслідок пожеж гине та страждає значна кількість людей. В дим та попіл перетворюються цінності на величезні суми. Займання особливо почастішали з настанням сухої та спекотної погоди.

Обережно, вибухонебезпечні предмети!

Вже давно відгриміли останні бої другої світової війни. Але і досі багатостраждальна українська земля зберігає в собі страшні залишки тієї пори – бомби, снаряди, міни, гранати, патрони. Крім того постійно з’являються нові предмети з зони проведення операції об’єднаних сил (ООС). Все це носить назву вибухонебезпечні предмети. На теперішній час на території України знаходиться кілька мільйонів одиниць смертоносного вантажу.